(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Sobotní piškotový dort s jahodami a šlehačkou

Potřebné ingredience
Na piškotový korpus 6 vajec 4 lžíce horké vody (ideálně z právě uvařené vody v konvici) 11 lžic moučkového cukru 8 lžic prosáté polohrubé mouky 4 lžíce hladké mouky na špičku nože prášku do pečiva Vanička jahod 2 do tuha vyšlehané šlehačky 33% jahodová marmeláda
Postup přípravy
Vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu (mám 25cm) ,zapneme troubu na 170°C a jdeme na těsto.
Ve dvou mísách oddělíme bílky a žloutky.
Do bílků dáme na špičku nože sůl a vyšleháme do tuhého sněhu.
Do žloutků dáme moučkový cukr,horkou vodu a šleháme do hsté pěny.Po té zašleháváme postupně mouku,nakonec stěrkou opatrně vmícháme sníh ,nalijeme do formy(těsto ve formě doporučuji rozetřít od středu do stran a uprostřed nechat malinký důlek),pečeme ve vyhřáté troubě(čas bohužel nevím,každá trouba peče jinak) po cca 15min. vyzkouším špejlí jak je korpus upečený a na mřížce nechám vychladnout.
Dalším krokem je rozříznutí chladného korpusu na dvě poloviny ,obě namažeme marmeládou,na spodní natřeme vrstvu šlehačky a posypeme nakrájenými jahodami,přikryjeme druhým dílem a natřeme na vrch šlehačku,ozdobíme jahodami.Pokud nejsou jahody dost zralé,tak ty uvnitř dortu můžeme lehce pocukrovat moučkovým cukrem.
Ve dvou mísách oddělíme bílky a žloutky.
Do bílků dáme na špičku nože sůl a vyšleháme do tuhého sněhu.
Do žloutků dáme moučkový cukr,horkou vodu a šleháme do hsté pěny.Po té zašleháváme postupně mouku,nakonec stěrkou opatrně vmícháme sníh ,nalijeme do formy(těsto ve formě doporučuji rozetřít od středu do stran a uprostřed nechat malinký důlek),pečeme ve vyhřáté troubě(čas bohužel nevím,každá trouba peče jinak) po cca 15min. vyzkouším špejlí jak je korpus upečený a na mřížce nechám vychladnout.
Dalším krokem je rozříznutí chladného korpusu na dvě poloviny ,obě namažeme marmeládou,na spodní natřeme vrstvu šlehačky a posypeme nakrájenými jahodami,přikryjeme druhým dílem a natřeme na vrch šlehačku,ozdobíme jahodami.Pokud nejsou jahody dost zralé,tak ty uvnitř dortu můžeme lehce pocukrovat moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hannnah
(upraveno)
27. 5. 2014, 19:46

nahlásit